close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

2 v 1

8. června 2011 v 22:33 | Ema |  Recepty, mňamky
Ne, nebudu zde psát o žádné kosmetice, čističi či přípravku na zavařování, ale přináším recept. Z jednoho receptu po malé obměně získáme dvě různé dobrůtky.

Základní recept je na perník:
2 skleničky hladké mouky, 1 sklenička cukru, 1 sklenička mléka, 1/2 skleničky oleje, 2 lžíce kakaa, 1 vejce a 1 pr. do perníku. Všechny suroviny smícháme, těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Vložíme do studené trouby a pečeme na 175°C.

A když vynecháme kakao a pr. do perníku zaměníme za pr. do pečiva, těsto poklademe ovocem, máme vynikající bublaninu.

Já ji pekla se třešněmi, z dvojité dávky na plech do trouby s okrajema a do těsta jsem ještě přidala lžičku skořice.

PŘEJI VÁM DOBROU CHUŤ!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Janka Janka | E-mail | 8. června 2011 v 22:45 | Reagovat

Vypadá to moc pěkně. Třešní a višní mám dostatek, tak to musím hned vyzkoušet. Moc, moc DÍKY :-)Zdraví Jana

2 SIMČA SIMČA | Web | 8. června 2011 v 23:39 | Reagovat

Díky moc Emičko za komentář-odpověď máš opět u mně. :-)
Jaká je přibližná doba pečení? Je stejná u perníku i u bublaniny?

3 Jarka Jarka | Web | 9. června 2011 v 8:47 | Reagovat

Mám ráda obojí. Perník i bublaninu. Už se těším, až budou k dostání třešně (ještě jsem je u nás v obchodě neviděla) a do bublaniny se pustím. :-) Taky jsi třešínky vypeckovávala? Já je je vždycky, pro pohodlnější jezení, všechny vypeckuju. :-P  ;-)

4 Oli Oli | Web | 9. června 2011 v 10:31 | Reagovat

Mňam, bublaninka vypadá pěkně. Taky ji milujem. Vkládání do studené trouby mne překvapuje. Vždycky všechno vkládám do vyhřáté. V penáči jsou k mání třešně pořádně mastné, za 100,- Kč kilo. Tak to vyrazím na lov někam jinam. :-D

5 Karen Karen | Web | 9. června 2011 v 12:48 | Reagovat

Bublaninu jsem měla naposledy někdy loni a hned bych si jí dala. Teď máme jahody z babiččiny zahrádky. :-)

6 helena-b helena-b | Web | 9. června 2011 v 14:33 | Reagovat

To je dobrý nápad, bublaninu jsem už letos pekla, já nejsem moc na předpisy, flákám to tam všechno od oka, ale není na škodu občas něco upéct podle receptu. :-)

7 Ema Ema | Web | 9. června 2011 v 16:03 | Reagovat

[1]: Jani, nemáš zač, snad vám bude chutnat.:-)

[2]: Simi díky, už jsem nakoukla.:-)A dobu peční si netroufnu odhadnout. Já to poznám pohledem. Hotová placka je "odskočená" od okraje pekáče, bublanina je dorůžova a do perníku pro jistotu píchnu špejlí (po vytažení by měla být suchá). :-)

[3]: Jaruško, třešně nevypeckovávám. Udělala jsem to jednou a můj manžel prohlásil, že to pak není placka se třešněma, když si pořádně nezaplive.:-D I mně přijde, že to není ono.:-)

[4]: Oli, to je jediný recept co mám, kde je výslovně napsáno, že se vkládá do studené trouby. ;-)  :-) A kilo za kilo třešní, tak to je teda nářez!!:-(

[5]: Bublanina s jahůdkama u nás teda nefrčí.:-( Na jahůdkách si smlsneme na jiný způsob.:-D

[6]: Heli, tenhle recept je tak jednoduchý, že podruhé už to budeš flákat z hlavy.:-D

8 SIMČA SIMČA | Web | 9. června 2011 v 16:51 | Reagovat

Díky moc za rady! :-)

9 Karen Karen | Web | 9. června 2011 v 19:41 | Reagovat

[7]: :-D Z jahod bublaninu neděláme. Spíš na ně nalejeme smetanu. :-)

10 Romi Romi | Web | 9. června 2011 v 20:01 | Reagovat

Nádherný pohled ;-)

11 Janka Janka | E-mail | 9. června 2011 v 21:45 | Reagovat

Tak jsem to dnes dopoledne vyzkoušela, jen s tím rozdílem, že jsem do bublaniny dala zavařené meruňky /třešně ještě nejsou úplně zralé/ a jen se po ní "záprášilo". Příště to zkusím s višněmi, ty už dozrávají...jo a ta skořice tomu dodala zvláští chuť.. :-)  :-)

12 Ema Ema | 9. června 2011 v 23:31 | Reagovat

[9]: Tak se smetanou bych si je dala také.:-)

[10]: A ta chuť!:-D

[11]: Jsem ráda, že vám chutnalo.:-) Ještě malý typ: Když mám kdyselejší ovoce (rybíz, jostu, višně, ...) bublaninu před vložením do trouby ještě navrchu pocukruji vanilkovým nebo krupičným cukrem. ;-)  :-)

13 Ema Ema | 9. června 2011 v 23:33 | Reagovat

[8]: Simi, není zač. :-)

14 Hanka Hanka | Web | 10. června 2011 v 19:51 | Reagovat

Třešňovou bublaninu občas dělám, je to moc dobrý moučník. Ty jsi mi ho připomněla, díky! :-)
Zátiší vypadá moc pěkně, Emi, úplně se mi sbíhají sliny! ;-)  :-)
Posílám pozdrav a přeji slunečný víkend. :-) Hanka

15 Věrka Věrka | 10. června 2011 v 20:59 | Reagovat

Bublanina vypadá moc lákavě.My si doma musíme ještě nějakou chvilku počkat než nám pořádně dozrají třešničky. :-)

16 Ema Ema | 10. června 2011 v 22:24 | Reagovat

[14]: Hani, díky a krásný víkend přeji i tobě.:-) U mě bude sobota opět pracovní.:-(

[15]: Věruško, děkuji za návštěvu i zanechaný komentík.:-) U nás už pomalu dozrávají ty pozdnější.:-P :-) Přeji pohodový víkend.:-)

17 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 10. června 2011 v 22:57 | Reagovat

Emi vypadá to famózně.Třešně mají u nás v obchodě za 69,-Kč ;-)  :-(

18 Ema Ema | 11. června 2011 v 19:14 | Reagovat

[17]: ;Maruško, za kolik je mají u nás, to nevím, nekoukala jsem. Ale kamarádka Oli je prý viděla dokonce za 100,- Kč.:-( Já mám přísun třešinek od sousedů nebo od ségry.:-)

19 Květa Květa | Web | 11. června 2011 v 22:42 | Reagovat

Mám doma pár třešní, které mi přinesla sousedka, musím tu bublaninu zítra upéct. Už jsem si ji slibovala u Petry, která ji dnes taky upekla. Každý teď baští jen bublaninu.... :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama