Svinutá bábovka

7. října 2011 v 14:32 | Ema |  Recepty, mňamky
Také při pátku přemýšlíte, co upéct k víkendovému mlsání? Co třeba svinutou bábovku z kynutého těsta?
Jak na to? Zaděláme kynuté těsto. Já dávám těsto zadělávat a kynout do domácí pekárny. Po vykynutí ho rozválíme na velký plát, který potřeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným perníkem (mohou být i rumové perníčky), kakaem či strouhanou čokoládou, skořicí, cukrem, pokapeme rumem a opět rozpuštěným máslem. Plát stočíme jako roládu a opatrně vložíme do bábovkové formy. Pečeme na 150°C. Zda je bábovka propečená já zkouším zapíchnutím špejle. Pokud se na ni nalepí jen nádivka, ne těsto, je bábovka upečená.S vyplazeným jazykem Usmívající se
Náplň můžeme obměnit dle chuti. Místo perníku použijeme oříškovou nebo makovou náplň. Mimochodem, oříšky můžeme přidat i k perníkové náplni. A někdy potřu plát těsta místo rozpuštěným máslem zlehka pikantní marmeládou.

Přeji vám dobrou chuť a pohodový víkend! Usmívající se


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 7. října 2011 v 14:43 | Reagovat

Aha, tak už vím, co upeču! Jen to zkoumám, jak to, že je většinou hnědá? Přidalas do kynutého těsta taky kakao? Protože toho bílého se mi tam zdá málo. Nebo je té nádivky větší vrstva a těsto je rozválené na tenko?

2 Ema Ema | 7. října 2011 v 14:47 | Reagovat

[1]: Babi, je tam větší vrstva nádivky. Máme to tak rádi. :-)

3 Jarka Jarka | Web | 7. října 2011 v 15:31 | Reagovat

Taky mi nešlo do hlavy, že je bábovka víc hnědá, než bílá. Díky za dotaz i vysvětlení. Je to prima nápad na nevšední bábovku. :-P  :-D

4 Hanka Hanka | Web | 7. října 2011 v 15:37 | Reagovat

Emi, tak ta je opravdu parádní! :-) Díky za skvělý nápad, bábovku určitě co nejdřív vyzkouším. :-P
Přeji ti pěkný víkend! :-) Hanka

5 Vlasta Vlasta | Web | 7. října 2011 v 18:51 | Reagovat

Tuhle bábovku jsem taky dělávala, většinou s makovou nebo ořechovou náplní dobře jsi mi ji připomněla, ta tvoje je krásná a byla určitě hned pryč :-)  :-P

6 Blanka Blanka | Web | 7. října 2011 v 23:13 | Reagovat

Teda Emi,ta vypadá krásně!!!!

7 Květa Květa | Web | 7. října 2011 v 23:37 | Reagovat

Bábovka mne móóóc láká. Všechno svedu, těsto dám do pekárny vymíchat i vykynout, ale moje trouba - trouba se bude zase vztekat a buď ji nedopeče, nebo ji spálí. Ona už je taková, doufám, že se brzy dočkám nové..... :-P  :-P  :-P

8 Oli Oli | Web | 8. října 2011 v 16:03 | Reagovat

Mňam, ta vypadá krásně, tu bych ochutnala. Já mám taky domácí pekárnu značka 'Růčo-fůčo.' :-D Trouba mi peče z jedné strany víc, ale já ji zvládám, abych měla všechno dopečené a nepřipálené. :-D

9 Karen Karen | Web | 9. října 2011 v 12:01 | Reagovat

Doma děláme mramorovou bábovku a je moc dobrá. Tahle bude určitě taky. ;-)

10 helena-b helena-b | Web | 9. října 2011 v 17:16 | Reagovat

Bábovka vypadá úžasně! Určitě to také vyzkouším. :-)

11 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 9. října 2011 v 21:18 | Reagovat

No jo zobla bych si aspoň tak ze čtyři kousky. :-D

12 Marie Marie | Web | 10. října 2011 v 17:46 | Reagovat

Emi, tak to je škoda, že už mám dneska napečeno, jinak bych plněnou bábovku určitě vyzkoušela. ;-)  :-) Tak holt příště, vypadá totiž báječně. ;-)  :-P

13 iva221 iva221 | Web | 10. října 2011 v 17:50 | Reagovat

Vypadá parádně, taky ji někdy dělám, ale jen s kakaem. Asi ji vyzkouším i s těmi perníčky. :-P

14 Ema Ema | 10. října 2011 v 21:00 | Reagovat

Děvčata, všem vám děkuji za milé komentáře.:-)

15 Jůjinka Jůjinka | Web | 15. října 2011 v 19:22 | Reagovat

Ta musela bát výborná, mňam, mňam:-)...Máš moc pěkný blog, krásné fotečky:-) Ráda zase přijdu na návštěvu:-)

16 Ema Ema | 15. října 2011 v 22:42 | Reagovat

[15]: Díky za návštěvu i milý komentík. Budu ráda, když opět zavítáš.:-) Jdu juknout k tobě.:-)

17 vestec vestec | Web | 12. ledna 2012 v 21:50 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama