Tolstolobik na zelenině

10. listopadu 2011 v 19:23 | Ema |  Recepty, mňamky
Manžel, jako aktivní člen klubu rybářů, přinesl z výlovu samozřejmě výslužku. Pěkného tolstolobika. A jako správný rybář umí ryby připravit. Do této činnosti já se mu nemontuji. Od zabití až po konečnou úpravu (a samozřejmě konzumaci Smějící se) to bývá v jeho režiji. Na mě už potom zbyde jen všechno po něm uklidit, dát do pořádku byt (nejen kuchyň).
A tady je receptík na tolstolobika (či jakoukoliv jinou rybu) na zelenině.
Porce ryby nasolíme a posypeme kořením na ryby. Zeleninu - cibuli, rajčata, papriku, mrkev, malou cuketu, pór, ... u nás je samozřejmostí i jablko - očistíme a nakrájíme na kousky. Na dno pekáčku rozložíme dva tři plátky másla, část zeleniny, porce ryby. Zasypeme zbytkem zeleniny, přidáme nasekanou kudrnku, kousíček nasekané celerové natě. Mírně osolíme, podlijeme trochou vody nebo piva, přiklopíme pekáčkem - dušákem nebo zakryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme na 180°C.

Po 30 - 40 minutách vyndáme z trouby a můžeme servírovat. S vařeným bramborem, u nás jedině s chlebem.S vyplazeným jazykem

Přeji vám dobrou chuť a pozor na kostičky! Usmívající se
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 10. listopadu 2011 v 19:36 | Reagovat

Emo vracím se žravá z notýskové ligy a měním kus této rybičky , ty rarášky už ne. Divíš se viď no však na notýskové lize máš vyluštění :-D

2 Jůjinka Jůjinka | Web | 10. listopadu 2011 v 19:37 | Reagovat

Teda to vypadá dobře:-) a určitě to moc dobře i chutnalo:-)...Krásný večer.

3 Jarka Jarka | Web | 10. listopadu 2011 v 20:05 | Reagovat

Byla jsem se mrknout na odkaze, chtěla jsem vidět jak ten tolstolobik vlastně vypadá. ;-) Na té zelenině bude moc dobrý. Manžel chce rybu vždycky jen obalovanou, já zase dávám přednost v troubě pečené, ale se zeleninou jsem to ještě nezkoušela. :-P

4 Blanka Blanka | Web | 10. listopadu 2011 v 20:17 | Reagovat

A já zase nejraději rybu grilovanou :-D
Ale ta tvlje vypadá vážně dobře a určitě to byla mňamka!!!

5 inenaso inenaso | Web | 10. listopadu 2011 v 21:44 | Reagovat

Chlapi dobře vaří, ale ten bordel po nich,.. :-(

6 Ema Ema | Web | 10. listopadu 2011 v 23:07 | Reagovat

[1]: To mi nějak hlava nebere, letím juknout do NSL.:-D

[2]: A nic nezbylo.:D

[3]: Jaruško, tolstolobik ke ryba tučná a nám obalovaná nechutná. Se zeleninou je ale výborná.:-)

[4]: Blani, také jsme ryby grilovali. Nandala jsem vždy porci ryby a zeleninu do grilovacích mističek, zadělala alobalem a to byla mňamka!:D

[5]: To mi povídej! :-!  :-D

7 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 11. listopadu 2011 v 6:56 | Reagovat

Taky dělám hodně ryby (dědy je rybář) a máme je rádi na všechny způsoby. Takhle se zeleninou je taky dělávám a taky nám k tomu chutná nejvíc chleba.

8 Marie Marie | Web | 11. listopadu 2011 v 10:55 | Reagovat

Jéjda Emi, Ty mi děláš chutě. :-D Když se kouknu na hodiny, měla bych si také jít stoupnout k plotně a něco ukuchtit. Ale když mě se dneska tak strašně nechcéééé.... ;-)   Ach jo! Tak ještě chvilku, proběhnu blogy a jdu také něco hóóódně rychlého uvařit. ;-)  :-D  :-D

9 Miluš Miluš | Web | 11. listopadu 2011 v 14:18 | Reagovat

Emi děláš opravdu chutě,tolstolobika jsem ještě nepapala,ale asi se pokusím jej někdy udělat,nepořádek po vařícím manželovi poklidíš,vždyť to určitě děláš již hodně dlouho a s láskou.Vypadá ryba mňamkově. :-)  :-D

10 Ema Ema | Web | 11. listopadu 2011 v 16:55 | Reagovat

[7]: Babi, a co pečenáče? Děláš? ;-)  :-)

[8]: Jo jo, vaření. To je pořád vymýšlení, co ukuchtit, aby to jedli všichni. :-?  :-)

[9]: No jo, Miluško, co mi zbývá. :-)

11 helena-b helena-b | Web | 11. listopadu 2011 v 17:16 | Reagovat

Emi, úplně se mi sbíhají sliny! My doma ryby milujeme v jakékoliv podobě. :-)

12 Hanka Hanka | Web | 11. listopadu 2011 v 21:49 | Reagovat

Teď je to všude samá ryba, už jsem viděla štiku, amura a teď tohle! Děláte mi chutě! :-P
Emi, to musela být pochoutka! Chlapi dokážou vařit výborně, když se do toho pustí. Nestačím polykat sliny, vypadá to, že recept tvého manžela co nejdřív vyzkouším! ;-) :-)
Přeji sluníčkový víkend! :-) Hanka

13 Ema Ema | Web | 12. listopadu 2011 v 11:37 | Reagovat

[11]: Heli, a co pečenáče? Už jsi zkoušela? :-)

[12]: Hani, dnes se manžel chystá udělat nějaké pohoštění. Umí to pěkně nazdobit. Ale pak ta spušť v kuchyni! :-!  :-) Pohodový víkend i tobě.:-)

14 Amelie Amelie | Web | 12. listopadu 2011 v 19:06 | Reagovat

Vypadá to super, to by si manžel dal.

15 Ema Ema | 13. listopadu 2011 v 11:10 | Reagovat

[14]: Ty s dětmi ne? ;-)  :-)

16 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 13. listopadu 2011 v 16:45 | Reagovat

Naše Ema se nemá ta asi o víkeníku dělá. Emi zdravím moc :-)

17 Oli Oli | Web | 13. listopadu 2011 v 17:34 | Reagovat

Vypadá to hezky. Brácha hrozně rád ryby griluje. Je to sice opravdu pochoutka, ale nějak pro mne hůř stravitelná.

18 Romi Romi | Web | 21. listopadu 2011 v 9:24 | Reagovat

Ryby nemohu, ale jídlo vypadá jako od šéfkuchaře ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama