Kmínový chlebík - druhý pokus o vložení

8. února 2013 v 10:28 | Ema |  Recepty, mňamky
Do teď jsem vždy pekla chlebíky podle receptu. Před nedávnem jsem ale koupila směs na chleba. Vybrala jsem kmínový, protože na obrázku se nejvíc podobal tomu kupovanému.

Příprava byla rychlovka. Do kbelíčku jsem si dle návodu nalila vlažnou vodu, vysypala směs a droždí, šoupla do pekárničky a 3 hoďky jsem si toho nemusela všimnout.

Obávala jsem se jaký bude, protože se trochu propadl. Ale dopadlo to výborně. Chlebík se povedl a chutná mnohem líp, než ten kupovaný.

Dobrou chuť! S vyplazeným jazykem Usmívající se
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. února 2013 v 10:51 | Reagovat

Chleby v pekárně jsem zkoušela, vlastní i hotové směsi. Tento jsem ještě nedělala, povedl se Ti, vypadá dobře! :-)

2 Jarka Jarka | Web | 8. února 2013 v 11:16 | Reagovat

Tři hodiny práce pekárny se mi zdá hrozně moc, ale když si člověk nemusí ničeho všímat, ať si holka dělá co umí. A je vidět, že opravdu umí, chleba vypadá velmi jedle. :-P  :-)

3 Jitka Jitka | Web | 8. února 2013 v 12:05 | Reagovat

Já chleba peču na pekárně Eta program 2 a to trvá asi dvě hodiny.

4 Ema Ema | 8. února 2013 v 12:37 | Reagovat

[1]: Nejen vypadá, ale i báááječně chutná. Vyzkoušej.:-)

[2]: Jaruško, vzhledem k tomu, kolik práce pekárnička udělá (krásně uhněte, nechá nakynout a upeče)je to pomocník k nezaplacení. Včera jsem zapnula pekárnu, pračku, šoupla do trouby šunkafleky a vyrazila na procházku.:-)

[3]: Asi záleží na tvaru kbelíčku. Já mám vysoký a úzký, tak se chlebík asi dýl propéká. :-)

5 Jarmila* Jarmila* | Web | 8. února 2013 v 12:38 | Reagovat

Emi, chleba se ti moc povedl. :-)

6 Babeta Babeta | E-mail | Web | 8. února 2013 v 13:46 | Reagovat

Prima, koupím, vyzkouším. Kolik stojí tato Tesco směs? A kolik jsi dala sušeného droždí? Dvě lžičky?

7 Miloslava Miloslava | Web | 8. února 2013 v 14:04 | Reagovat

Taky se mě zamlouvá,jak píše Jituš,lze péci i 2 hodinky,ale taky mě to nevadí,když to peče tři hodinky,udělám práci okolo a ještě mám dobrý pocit z dobrého chlebíčku. :-)

8 helena-b helena-b | Web | 8. února 2013 v 20:09 | Reagovat

Emi, také často peču chleba ze směsí, zatím byly všechny z LIDLU a nedám na ně dopustit, chleby jsou z nich moc dobré. Moje pekárna má v programu 3 hodiny na celozrnný chléb, ostatní pečení jsou o nějakou tu půlhodinku kratší. Tři hodiny není nijak dlouho, když je v tom kynutí, míchání a pečení, bez člověčího zásahu. Přeji pohodový víkend. :-)

9 Blanka Blanka | Web | 8. února 2013 v 21:34 | Reagovat

Emi,tvůj chlebík vypadá krásně.A určitě byl i moc dobrý!!!!

10 Ema Ema | 8. února 2013 v 22:45 | Reagovat

[5]: Byl výýýýborný! :-P  :-)

[6]: Babetko, kolik směs stála si nepamatuji. A droždí je součástí balení.:-)

[7]: Také mi mooooc vyhovuje, že si toho nemusím téměř všimnout.:-)

[8]: Heli, moje pekárnička nerozlišuje normální a celozrnné.
Také ti přeji hezký víkendík.:-)

[Smazaný komentář] To byl. Než jsem se vrátila z odpoledky, zbyla už jen patička. :-D

11 Ema Ema | 8. února 2013 v 22:49 | Reagovat

[9]: Jejda, co to je?!! Proč 'Smazaný komentář'? ???  ???

12 Natty Natty | Web | 9. února 2013 v 7:22 | Reagovat

Emi, také jsem vyzkoušela tento chlebík a je dobrý. Ale nakonec jsem zůstala u "svého" receptu a už jiný nedělám, jen měním semínka. ;-) Já z těch koupených směsí cítím šrot a to mi vadí. ;-) Já si nyní v pekárně jen zadělám a nechám vyknout (1,5 hod.), pak vytvaruji šišku a za hodinu mám chlebík s výbornou kůrkou a ušetřím půl hodiny :-D  :-D, Pěkný víkend.

13 Zdenka"ren" Zdenka"ren" | 10. února 2013 v 17:04 | Reagovat

Pekárnu nemám,ale chlebík jednou týdně peču, my ho tolik nesníme a ten co dělám vydrží krásně 3 dny jako čerstvý. :-)

14 Ema Ema | 10. února 2013 v 22:07 | Reagovat

[12]: Také mám svůj oblíbený receptík.:-)

[13]: Pekárničku bys určitě užila a nejen na pečení chlebíku.:-)

15 Hanka Hanka | E-mail | Web | 19. února 2013 v 22:34 | Reagovat

Pořád odolávám, ale možná napíšu o pekárnu Ježíškovi. ;-) Chlebík vypadá skvěle, Emi. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama