Hluchavkový med

21. května 2013 v 23:56 | Ema |  Bylinky, bylinkové recepty
V neděli jsem si natrhala květy hluchavky.

Vyráběla jsem hluchavkový medík podle receptu od Nattynky. Vloni jsem dělala ze smrkových výhonků a květů černého bezu. A ty bych chtěla dělat i letos. Vloni měly velký úspěch a byly hned pryč. Hluchavkový medík bude mít u nás premiéru.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 22. května 2013 v 6:11 | Reagovat

Tak to jsi pilná jako včelička! Jistě se Ti to vrací na zdravých lidech okolo Tebe! :-)

2 Jarka Jarka | Web | 22. května 2013 v 9:03 | Reagovat

Hluchavkový med musí být, vzhledem ke sběru titěrných kvítečků, hodně pracný, ale určitě výborný, protože hluchavkový nektar je slaďoučký. Jako děti, jsme si ty kvítky trhaly a vycucávaly. :-P  :-D

3 Helena Helena | E-mail | Web | 22. května 2013 v 9:31 | Reagovat

Taky jsem ho dělala,je moc dobrý. :-)

4 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 22. května 2013 v 10:17 | Reagovat

Hluchavkový med jsem ještě nezkoušela, kdysi jsem dělala pampeliškový. Těch kvítků hluchavky musela být spousta, že? Ale výsledek může být dobrý. :-)

5 Blanka Blanka | Web | 22. května 2013 v 12:42 | Reagovat

Hluchavkový jsem taky nikdy nezkoušela...ani dělat,ani ochutnávat,ale myslím,že musí být moc dobrý :-)

6 Janka Janka | Web | 22. května 2013 v 14:28 | Reagovat

Tak to jsem ještě neslyšela - hluchavkový med. Jak to chutná ??? Já dělávám jen ten pampeliškový med. :-)

7 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 22. května 2013 v 14:34 | Reagovat

Pilná jako včelička. Hluchavkový jsem ještě nedělala, ale určitě taky jednou vyzkouším. :-)

8 Ema Ema | 22. května 2013 v 22:49 | Reagovat

[1]: Jestli to je bylinkami a medíkem, to nevím, ale na virózu, chřipku, rýmu moc netrpíme.:-)

[2]: Jaruško, také jsem si myslela, že to bude trvat dlouho, než nasbírám potřebný množství kvítků, ale strvalo to snad jen hoďku.:-)

[3]: Ještě jsem ho nenačala, mám teď načatý med pravý od včeliček. ;-)  :-)

[4]: Podle receptíku od Nattynky jsou potřeba 4 plné hrstě kvítků. :-)

[5]: A proč ho nevyzkoušíš? ;-)  :-)

[6]: Jani, doufám, že bude stějně výborný, jako z květů černého bezu a smrkových výhonků. :-)

[7]: Taky je to u nás premiéra a jsem zvědavá, jak bude chutnat.:-)

9 Oli Oli | 23. května 2013 v 12:19 | Reagovat

Určitě bude skvělý. Já se držím toho smrkového. Udělala jsem 6 půllitrových sklenic a pampeliškový jsem dostala od přítele neteře. :-)

10 Ema Ema | 23. května 2013 v 22:46 | Reagovat

[9]: No já doufám. Ještě chci zkusit jitrocelový, ale musím počkat, až doroste, manžel mi ho posekal. ;-)

11 Natty Natty | Web | 24. května 2013 v 5:58 | Reagovat

Emi, gratuluji a věřím, že bude stejně dobrý jako ze smrkových výhonků, jen je světlejší, ale i on má pro naše tělo velký přínos. Vyzkoušej také jen čajík a medíkem lehce přislaď ;-) Já mám jitrocel "akorát", tak už se "koupe". :-D  ;-) Pěkný víkend.

12 Ema Ema | 24. května 2013 v 10:24 | Reagovat

[11]: Nattynko, mám ráda bylinkové čaje (i hluchavkový) a právě medem si je přislazuji. Před chvílí jsem si natrhala smrkové výhonky a budu vařit další medík. Jitrocel už také dorostl, tak o víkendu přibude další druh.;-)  :-)

13 Hanka Hanka | E-mail | Web | 1. června 2013 v 21:13 | Reagovat

Hluchavkový med vůbec neznám, ale nepochybuji, že je moc dobrý, Emi. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama