Rebarborová limonáda a perník Rakovník

12. června 2015 v 13:38 | Ema |  Recepty, mňamky
Minulý týden Eliška přišla od kamarádky s tím, že u ní pila rebarborovou limonádu připravenou podle receptu pana Pohlreicha. Jukla jsem na net a recept jsem si opsala. A protože zrovna vládly tropy, tip se docela hodil a hned jsme receptík vyzkoušely.

Receptik:
300 g rebarbory
500 ml vody
bezový sirup nebo med
šťáva z 1/2 citrónu
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na menší kousky a společně s 1/2 uvedeného množství vody rozmixujeme dohladka. Přecedíme přes síto a dolijeme zbytkem vody.
Na dochucení použijeme citrónovou šťávu a bezový sirup nebo med.
Limonádu důkladně vychladíme, před podáváním protřepeme, podáváme s ledem a kouskem rebarbory.

Rebarborovou dřeň, která mi zbyla na sítku, jsem samozřejmě nevyhodila. Použila jsem ji do perníku místo marmelády.
Recept na perník Rakovník:
3 vejce, 250 g cukru, 1 sklenička oleje, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce marmelády, 0,5 l mléka, 500 g polohrubé mouky, necelý pr. do pečiva, 1 pr. do perníku.
Suroviny smícháme, těsto vylijeme na vymaštěný a vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme na 175°C.
Přeji vám dobrou chuť a krásný sluníčkový víkend!Usmívající se
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 12. června 2015 v 13:42 | Reagovat

Můj tatínek rebarboru miloval ale mne a mamince nechutnala. Ten se měl:-) a vždycky si liboval, že má celou pro sebe.

2 Jarmila* Jarmila* | Web | 12. června 2015 v 14:04 | Reagovat

Emi, oba receptíky jsou skvělé. :-) Uložím si je a někdy vyzkouším. Nevím, jestli je na poli dost rebarbory na limonádu. ;-)  :-D

3 Jitka Jitka | E-mail | Web | 12. června 2015 v 14:52 | Reagovat

Limonádu vyzkouším.Zdá se, že by to mohlo být osvěžující pitíčko. :-)

4 Ema Ema | E-mail | Web | 12. června 2015 v 15:48 | Reagovat

[1]: Myslím, že kdybych ti dala ochutnat a neřekla ti, že je to limča z rebarbory, ani by jsi to nepoznala. ;-)  :-)

[2]: Na uvedené množství jsem použila asi 3 řapíky . ;-)

[3]: Můžu potvrdit, že je to osvěžující pití. :-)

5 intuice intuice | E-mail | Web | 12. června 2015 v 16:09 | Reagovat

Obojí vypadá moc dobře. Líbí se mi naaranžování obojeho. :-)

6 Jana Jana | Web | 12. června 2015 v 17:23 | Reagovat

Emi, limonáda i perník vypadají skvěle :-)
Děkuji za receptíky, určitě někdy vyzkouším ;-)
Měj se krásně a přeji prima víkend :-)

7 Jana Jana | Web | 12. června 2015 v 17:30 | Reagovat

Výborné recepty. Tu limču bych určitě vyzkoušela. :-)

8 Kitty Kitty | E-mail | Web | 12. června 2015 v 17:39 | Reagovat

Dík za recept na rebarboru. Jdu na to :-)

9 Jarka Jarka | Web | 12. června 2015 v 19:45 | Reagovat

Když vidím ten orosený džbánek, tak bych si hned nalila.
A perníkem se šlehačkou a jahůdkami, bych taky nepohrdla. Mňam! :-P  ;-)

10 Hanka Hanka | E-mail | Web | 12. června 2015 v 20:23 | Reagovat

Škoda, že Jardovi rodiče rebarboru zlikvidovali.
Sice se dá koupit, ale možná to nebude ono.
Rebarboru mám moc ráda, ale o limonádě jsem ještě neslyšela.
Musí být náramně osvěžující.
Hmmm, a perník taky nevypadá špatně, Emi. ;-)

Užij si skvělý víkend! :-)

11 Miloslava Miloslava | Web | 12. června 2015 v 20:44 | Reagovat

Emi tu limču bych mohla vyzkoušet,ale mám nyní úplně skřivený úsměv.Ale proč nevyzkoušet že,??Měj hezký víkend. :-)  :-)

12 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 12. června 2015 v 21:54 | Reagovat

[4]:Nevím, ale pokusy tady už byli a pokaždé jsem to poznala, má takovou zvláštní chuť, je to jako z houbami, nemůžu je strávit a tak jsem je přestala jíst, ty tři dny co mi je pak špatně za to nestojí

13 Ema Ema | 13. června 2015 v 6:30 | Reagovat

[5]: Díky.:-)

[6]: I ty měj báječný letní víkend.:-)

[7]: Vyzkoušej! Tenhle perník je u nás favoritem. :-P  :-)

[8]: Už jsi vyzkoušela? A chutnala ti? :-)

[9]: No jo, džbán jsem  těsně před focením vytáhla z lednice. A za chvíli už nebylo co fotit. Snad jen prázdný orosený džbán.:-D

[10]: Také nemáme na zahradě rebarboru. O úrodu se s námi vždycky podělí sousedka. A má krásnou!:-)
I ty měj báááječný víkend.:-)

[11]: Miluško, není kyselá. Ochutí ji ten med či bezový sirup. :-)
I ty se měj krásně.:-)

[12]: Houby chápu. Každý je nemusí, navíc jsou hodně těžké na trávení. :-|
Kousky rebarbory přidávám k dalšímu ovoci i do bublaniny a jedi ji i naše mlsné děti. ;-)  :-D Ale jestli máš vyzkoušené, že to nejde, je nesmysl to lámat přes koleno. :-)

14 Melissa Melissa | Web | 14. června 2015 v 12:46 | Reagovat

Vypadá to moc dobře:) Rebarboru nemusím, ale ta tvoje limonáda ve džbánečku vypadá tak skvěle, že bych hned ochutnala:)A perník miluju, takže takhle ozdobený jahůdkami a šlehačkou bych si taky hned dala:) :-P

15 Ema Ema | 15. června 2015 v 19:23 | Reagovat

[14]: Melisso, vítej na mém blogu.:-)
Mlsky nejen vypadají, ale i chtnají skvěle. Určitě vyzkoušej.:-)

16 dáša dáša | Web | 16. června 2015 v 13:23 | Reagovat

Eminko, to mně nedělej s těma receptama, já jsem mlsná jako koza a každé jídlo na fotkách ve mně vyvolává obrovské chutě :-)

17 Ema Ema | 16. června 2015 v 22:16 | Reagovat

[16]: To jsme na tom stejně! :-D

18 Pavla Pavla | Web | 11. září 2016 v 16:35 | Reagovat

Dobré recepty určo vyzkouším díky :-)  :-)

19 Ema Ema | 12. září 2016 v 14:19 | Reagovat

[18]: Díky za  návštěvu i milý komentík. Budu ráda, když dojdeš zas.:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama