close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Hovězí líčka na víně

22. února 2016 v 23:57 | Ema |  Recepty, mňamky
Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet hovězí nebo telecí líčka na červeném víně. Párkrát jsme si je dali v restauraci a byla to mňamka.S vyplazeným jazykem Ale v řeznictví ne a ne natrefit na líčka. Nedávno u nás otevřeli nové řeznictví a tam jsem si je objednala. Pak přišlo na řadu hledání vhodného receptu. Kolegyně v práci dělala podle receptu p. Pohlreicha a byla zklamaná. Já nakonec vybrala recept Peti z Pucíkova - ZDE a moc jsme si pochutnali.S vyplazeným jazykem Peťo, děkuji.

Takhle připravila líčka Péťa

A takhle my.

Přeji vám dobrou chuť!Usmívající se
 

8 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 23. února 2016 v 8:47 | Reagovat

Koho by napadlo, že zrovna tato část z hovězího masa, bude vhodná ke kuchyňské úpravě a co víc, že to bude vyhlášená delikatesa. Na líčka jsem ještě v obchodě nenarazila, ale se tak stane, budu vědět jak na ně. ;-)  :-P

2 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 23. února 2016 v 12:57 | Reagovat

Líčka mám moc ráda, kupuji je tady v řeznictví a máme je moc rádi :-)

3 Anidea Anidea | E-mail | Web | 23. února 2016 v 18:31 | Reagovat

Líčka miluju. Taky na ně natrfefím jen vzácně. Mám ráda veřová a moc ráda z králičích hlaviček. Ale to jsou dvě malá sousta na jednu hlavičku...

4 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 23. února 2016 v 20:43 | Reagovat

V Prostřenu je často vařili a pěli ódy.
Jednou jsem na ně přišla, tak je manžel udělal na víně. Nezdálo se mi to tak báječné. Možná byl špatný recept.
Emi, přeji hezký večer. :-)

5 Hanka Hanka | E-mail | Web | 23. února 2016 v 23:20 | Reagovat

Abych se přiznala, maso dušené na víně nepatří k mý oblíbeným pokrmům, ale vypadá dobře, Emi.
Líčka jsem měla už několikrát, je to skvělé jemné maso. :-)

6 Oli Oli | Web | 24. února 2016 v 8:27 | Reagovat

Líčka nekupuju. Přiznám se, že jsem je nikdy nevyhledávala.
Talíře vypadají hezky oba dva.
Už jsem si mnohokrát všimla, že lidé dělají k omáčce bramborovou kaši. Já tuhle kombinaci nedělám.
Zrovna sněží jako o závod. Tak hezký den. :-)

7 Melissa Melissa | Web | 24. února 2016 v 13:39 | Reagovat

Tohle jídlo jsem nikdy nedělala,ani nejedla,nějak mě to neláká.Mockrát jsem to viděla vařit v pořadu Prostřeno jako kdo ví jakou vzácnost,ale přesto mě to nezlákalo.Ale hlavně,že to chutnalo vám:) ;-)

8 dadainka dadainka | Web | 24. února 2016 v 22:32 | Reagovat

Mňam a jenom mňam :-)

9 Ema Ema | 25. února 2016 v 23:17 | Reagovat

[1]: Také jsem neměla štěstí, tak jsem si je objednala.:-)

[2]:, [3]: Výborné kraťoučké masíčko, že? :-P  :-)

[4]: Možná to bylo receptem. Kolegyně také nepěla ódy. ;-)

[5]: Připravila sis líčka jinak než na víně, pochutnala sis a to je nejdůležitější. :-) Hezký večer.:-)

[6]: To není omáčka. Ve výpeku je rozmixovaná zelenina a hustota záleží na tom, kolik tam dáš zeleniny. Líčka jsou jedno z nejlepších a nejchutnějších mas. :-P  :-)

10 Fukčarinka Fukčarinka | Web | 26. února 2016 v 18:32 | Reagovat

Také chceme líčka na víně vyzkoušet. Emo, talíře s porcemi líček mě lákají :-)

11 Ema Ema | 26. února 2016 v 23:00 | Reagovat

[7]: Na dovolené jsme si dali líčka v jedné restauraci a moc nám jídlo chutnalo. :-P Proto jsme si je uvařili i doma. :-)

[8]: Souhlas! :-)

[10]: Doufám, že si pochutnáte stejně jako my nebo v Pucíkově. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama