Angreštové řezy

22. července 2017 v 18:37 | Ema |  Recepty, mňamky
Musím něco upéct na víked ke kávě, přemýšlela jsem. Ale co? Je čas sklizně ovoce, tak něco ovocného. Po dlouhé době máme angrešt. .......

Od ségry jsem dostala recept na angreštové řezy.
Co budeme potřebovat?

Těsto:
4 žloutky
150 g krystalového cukru
0,5 dcl horké vody
150 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli

Náplň:
velký angreštový kompot
1 vanilkový pudink

Sníh:
4 bílky
100 g krystalového cukr

Kompot scedíme a angrešt rozmixujeme. Ve 2,5 dcl kompotové šťávy rozmícháme pudink, přimícháme rozmixovaný angrešt a uvaříme hustou kaši.
Žloutky, cukr a horkou vodu vyšleháme do pěny, vmícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a zapečeme v předehřáté troubě na 90%. Na předpečený korpus rozetřeme angreštovou náplň, navrch rozetřeme sníh vyšlehaný z bílků a cukru a při snížené teplotě dopečeme, dokud sníh není mírně dohněda.

Protože jsem neměla angreštový kompot, udělala jsem náplň z čerstvého ovoce a to následovně:
Velkou zavařovací sklenici jsem naplnila angreštem a zalila vodou. Tu jsem slila a rozmíchala v ní 2 pol. lžíce cukru a pudink. Angrešt jsem rozmixovala, přidala do vody a uvařilana hustý pudink.

Dobrou chuť!S vyplazeným jazykem
Přeji vám krásný zbytek letního víkendu.Úžasný
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | E-mail | Web | 22. července 2017 v 19:09 | Reagovat

Vypadá to zajímavě a stojí to za vyzkoušení. :-)

2 Jarka Jarka | Web | 22. července 2017 v 19:33 | Reagovat

A to je ale překvapení. Čekal jsem buchtu s variací na třešňovou bublaninu a ono je to všechno jinak. 8-O Čerstvý angrešt nemám, ovšem ten základní recept s kompotem bych mohla vyzkoušet. :-P

3 Kitty Kitty | Web | 22. července 2017 v 20:03 | Reagovat

Máme zbytek čerstvého angreštu ještě na stromku, zítra to udělám. Zdá se mi to chutné a nápadité, hlavně s tím pudingem. Díky za recept :-)

4 Ema Ema | 22. července 2017 v 20:55 | Reagovat

[1]: Nejen vypadá, ale i báááječně chutná.:-)

[2]: Já právě ten kompot neměla, tak jsem musela zaexperimentovat.:-)

[3]: Řezy mají prima sladkokyselou chuť. Je to bezva osvěžující letní zákusek.:-)

5 Intuice Intuice | E-mail | Web | 23. července 2017 v 9:08 | Reagovat

Tak přesně tenhle angrešt miluji a nikde ho letos neprodávají! I ten řez bych si dala! :-)

6 Helena Helena | E-mail | 23. července 2017 v 15:45 | Reagovat

Emi, vypadají skvěle. I já mám ještě nějaký angrešt na stromku, tak jdu do nich :o)
Hezké odpoledne, Helena

7 Zdenka"ren" Zdenka"ren" | 23. července 2017 v 20:01 | Reagovat

Teda já bych brala ten angrešt na obrázku, červený je sladký, měli jsme ho taky na zahradě, jo, to už je dávno ;-)

8 eva eva | Web | 26. července 2017 v 16:31 | Reagovat

...angreštu letos moc není za to rybízu je dost ale vypadá to lákavě :-)

9 Ema Ema | 26. července 2017 v 16:48 | Reagovat

[5]: Vidíš, nikdy jsem na trhu po angreštu nekoukala. Jednou jsem viděla rybíz a z ceny se mi protočily panenky! :-!  O_O  ???

[6]: Tak to jsem ráda, že jsem tě inspirovala. Dej vědět, jak jsi uspěla.:-)

[7]: Také ho mám raději, než bílý.:-)

[8]: Evi, já tu mám natrhané pološvestky, tak to chci vyzkoušet s nimi.:-)

10 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | 28. července 2017 v 23:50 | Reagovat

O_O Emo, řezy vypadají náramně jedle. :-)

11 Ema Ema | 30. července 2017 v 13:15 | Reagovat

[10]: Nejen vypadají. Ony opravdu náramně jedlé jsou.:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama